Bu qida xərçəng riskini azaldır - Həftədə bir neçə dəfə yeyin

Bu qida xərçəng riskini azaldır - Həftədə bir neçə dəfə yeyin

İspaniya Qidalanma Akademiyasının alimləri və tədqiqat qrupundakı qidalanma mütəxəssisləri aşkar ediblər ki, brokolinin artan istehlakı sulforafan və mirozinaz antioksidanları sayəsində xərçəng riskini potensial olaraq azalda bilər.


Sfera.az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Nutrients" jurnalında dərc olunub.



Yeni araşdırma üzərində işləyərkən elm adamları brokoli istehlakının müxtəlif səviyyələri ilə müxtəlif xərçəng növlərinin inkişaf ehtimalı arasında əlaqə haqqında əvvəllər dərc edilmiş bir neçə elmi məqaləni təhlil ediblər. Bir meta-analiz göstərib ki, pəhrizdə bu məhsulun kiçik bir hissəsi xərçəngin daha yüksək yayılması ilə əlaqələndirilir. Alimlər aydınlaşdırıblar ki, burada nadir hallarda həftədə bir dəfədən ayda üç dəfəyə qədər istehlak nəzərdə tutulur.



Brokolinin müntəzəm istehlakı (həftədə bir neçə dəfə) xərçəngin inkişafı ehtimalının azalması ilə əlaqələndirilib. Lakin bu faydalı təsirlərin mexanizmləri haqqında məlumatın olmaması səbəbindən bu nəticələrin statistik əhəmiyyəti məhdud olub.



Alimlər brokoli istehlakının müalicəvi təsirinin bu məhsulda sulforafan və mirozinaza kimi güclü antioksidantların olması ilə əlaqədar olduğunu irəli sürüblər. Antioksidantlar orqanizmin hüceyrələrini zədələnmədən qoruyan və ümumi iltihabın qarşısını alan molekullardır.


İnci


OXŞAR XƏBƏRLƏR