Siz ət alanda buna diqqət etmirsiniz, amma zəhərli ət sizin orqanizminizdə xəstəliklərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
01:01 / 09.04.2017
2076
Siz ət alanda buna diqqət etmirsiniz, amma zəhərli ət sizin orqanizminizdə xəstəliklərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
Ət hər bir evdə gündəlik istifdə edilən qida maddələri siyahısındadır. Hamımız ət alarkən onun sağlam və cavan heyvandan olmasına diqqt yetiririk və təzə ət alırıq. Ət orqanizm üçün vacib sayılan ən lazımlı qida vasitəsidir.
Mütəxəssislər ət alarkən ona diqqət yetirməyi məsləhət bilir. Diqqətlə oxuyun!
- 1. Aldığınız ət bərk və şux olmalıdır. Əgər əlinizə aldığınızda sürüşkənlik olarsa deməli ət köhnədir.
- 2. Ət quru olmalıdır və iylənməməlidir.
- 3. Əti kəsdikdə onun rəngi üst qatındakı rəngdə olmalıdır.
- 4. Əti kəsdikdə ilişmə və xırçıldama hiss edilərsə deməli ətin daxilində parazitlər var.
- 5. Ətin rəngi nə çox tünd, nə də çox açıq olmalıdır.
- 6. Mal əti aldıqda onu tikələr bölüb diqqətlə baxın. Tiklərin rəngində fərq olarsa deməli ət köhnə ətdir.
- 7. Qoyun ətinin ən yaxşı hissəsi onun bel hissəsidir. Həmin hissənin əti yumşaq və dadlı olur.
- 8. Ətin üstündəki quyruq, piy qatına diqqət yetirirn.Quyruq sizə ət barədə məlumat verə bilər. Quyruğun şəffaf, işıqlı və açıq rəngdə olması ətin təzə olmasının əlamətidir.
Oxuduqlarınızı bəyəndinisə o zaman dostlrınızla paylaşıb onları da məlumatlandırırn!
//immunitet.az/