37 yaşlı Dinq və həyat yoldaşı Vanq elmi karyeralarını tərk edərək Belçika xalqı üçün ənənəvi Çin mətbəxi hazırlamağa qərar veriblər. Cütlüyün hekayəsi Çin mediasında yayılıb.
Sfera.az bildirir ki, alim cütlük Belçikada əriştələri sayəsində zəngin və məşhur olub.
Restoranın xüsusi yeməyi indi ədviyyatlı noxud əriştəsidir ki, bu da gündəlik 1000 avrodan çox gəlir gətirir.
Dinq öz ölkəsində doktorluq dərəcəsi alıb, torpaqşünaslıq və bitkiçiliklə bağlı 30-a yaxın elmi məqalə dərc etdikdən sonra doktoranturadan sonrakı tədqiqatlar üçün Belçikaya gedib. Burada o gələcək həyat yoldaşı Vanqla tanış olub. 2015-ci ildə cütlük övladlarının doğulduğu Belçikada məskunlaşıb.
Akademiyadan kənarda sabit iş tapa bilməyən Dinq və həyat yoldaşı öz bizneslərini qurmağa qərar veriblər. May ayında onlar Belçikanın yerli bazarlarında ədviyyatlı noxudlu əriştə təklif edən kiçik bir biznes açıblar. Bu, Dinqin böyüdüyü məmləkətə xas yeməkdir.
Yemək bərk əriştə, zərif noxud və fərqli duzlu-ədviyyatlı təamlarla donuz sousunu özündə birləşdirir. Belçikalılara müraciət etmək üçün Vanq ədviyyatı bir az azaldıb.
Müştərilər üçün bazarda bir neçə stul düzəldirlər və inqrediyentləri əvvəlcədən hazırlamaq sayəsində hər porsiya dəqiqələr ərzində hazır olur. Onlar həftədə iki dəfə açılır, əriştə növündən asılı olaraq hər qab üçün 7-9 avro (təxminən 341-440 UAH) alır və ən yaxşı günlərində 1000 avrodan çox (demək olar ki, 49 000 UAH) qazanırlar.
Çin sosial mediasında onların biznesinin videoları artıq 78.000-dən çox abunəçi toplayıb. Videolardan birində çubuqlarından çətinliklə istifadə edən yaşlı bir müştəri “Bunlar indiyə qədər daddığım ən dadlı Çin əriştəsidir” - deyir.
Başqa biri: "Mən noxudun bu qədər dadlı ola biləcəyini heç bilmirdim" - deyir.
Cütlüyün hekayəsi internetdə geniş əks-səda doğurub.
Aynil