İçkilərin qapağını hər dəfə açdıqda mikroplastiklərin sayı ARTIR

İçkilərin qapağını hər dəfə açdıqda mikroplastiklərin sayı ARTIR

İçkilərin qapağını hər dəfə açdıqda mikroplastiklərin sayında artım olur.

 

Sfera.az Euronews-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Fransada tədqiqat aparılıb. Tədqiqata görə, qida mənbələrindən alınan mikroplastiklərin illik miqdarının adambaşına hər il 39 000-52 000 arasında dəyişdiyi təxmin edilir.

 

Tədqiqatçılar içki şüşələrini 1, 10 və 20 dəfə açaraq iki fərqli laboratoriyada nano və mikroplastiklərin sayını müşahidə ediblər. Qapağın hər açılışı mikroplastiklərin sayında artıma səbəb olub.

 

Asya

 


OXŞAR XƏBƏRLƏR

Yeni tədris ilinin başlanması ilə əlaqədar tədbir keçirildi - FOTOLAR

Bakı Şəhər Dövlət Yol Polisi İdarəsi ilə 1 nömrəli Uşaq-Gənclər İnkişaf Mərkəzi tərəfindən küçə və yollarda nəqliyyat vasitələrinin hərəkət intensivliyinin yüks...

Ceyhun Bayramov ABŞ dövlət katibinin köməkçisinin müavini ilə görüşdü -FOTO

Azərbaycanın xarici işlər naziri Ceyhun Bayramov ABŞ dövlət katibinin Avropa və Avrasiya məsələləri üzrə köməkçisinin müavini Coşua Hakın rəhbərlik etdiyi nümay...

Heydər Əliyev Fondu və “Zamin” Beynəlxalq İctimai Fondu arasında memorandum imzalandı - FOTO

Heydər Əliyev Fondu və “Zamin” Beynəlxalq İctimai Fondunun nümayəndə heyəti arasında görüş keçirilib.   Sfera.az xəbər verir ki, Heydər ...

Leyla Əliyeva uşaq bağçasının açılışında iştirak etdi - FOTOLAR

Sentyabrın 18-də Bakının Nərimanov rayonunda yeni inşa edilən “Kəpənək” uşaq bağçasının açılışı olub.   Sfera.az xəbər verir ki, açılış m...

Azərbaycan müdafiə və təhlükəsizlik xərclərini ARTIRIR - Müqayisə

2025-ci ildə Azərbaycanın dövlət büdcəsindən müdafiə və təhlükəsizlik məqsədilə ayrılan vəsait 600 milyon manatdan çox artırılacaq.   Sfera.az xəbər ...

Kişilər bu tip qadınlarla sevgili olmaq istəmir - İlk sırada onlardır

Cütlüklər arasında münasibətlərin uzunmüddətli olmaması böyük problemlərdən biridir. Onlar bir-biri ilə anlaşa bilmir və ayrılıq qərarı alırlar. Münasibətlərin ...