Çayı bu şəkildə dəmləyirsinizsə, xərçəng riskiniz var – Hamının etdiyi yanlış
14:36 / 29.11.2021
1353
Azərbaycan mətbəxinin
ənənəvi içkiləri arasında çayın çox mühüm yeri var.
Lakin içdiyimiz
hər qurtumda bizi xoşbəxt edən çay səhv dəmləndikdə müxtəlif sağlamlıq problemlərinə
səbəb olur. Odur ki, çayı dəmləyərkən diqqətli olmaq lazımdır. Çünki bu səhvlər
xərçəng kimi çox ciddi xəstəliklərə yol aça bilər.
Bitki çayları
sağlamlığımız üçün çox faydalı olsa da, ənənəvi çayın yeri və əhəmiyyəti həmişə
fərqlidir. Ancaq yanlış dəmlənmiş çayla müxtəlif sağlamlıq problemləri də
yarana bilər.
İlk növbədə çay
dəmləyərkən onu sobanın üzərində çox saxlamamağa diqqət yetirməliyik. Əks halda
çay mədəyə, xüsusən də qastrit və xoralara zərər verə bilər.
Bundan başqa
çayı qaynar şəkildə içmək olmaz. Yüksək temperaturda dəmlənən və qaynar içilən çay
gələcəkdə xərçəng xəstəliklərinə səbəb olur. Çayın dadının acı olması onun yüksək
temperaturda dəmlənməsinə işarədir. Uzun
müddət qaynayan sudan dəmlənən çay da acı dadır və ziyanlıdır.