Qışın sevimli dadı: qovrulmuş şabalıdın BİLMƏDİYİNİZ FAYDALARI
Şabalıd qışın ən çox arzuedilən qidasıdır. Qovrulmuş şabalıdın ləziz dadı isə onu çoxlarının sevimlisinə çevirib. Bununla yanaşı, faydaları da saymaqla bitmir.
İlk növbədə onu qeyd edək ki, şabalıq quru, qovrulmuş halda yeyildiyi kimi, şirniyyatlara, yeməklərə qatılır, həmçinin mürəbbəsi də bişirilir. Hər bir resept isə tam fərqli ləzzət və dad verir. Sfera.az lent.az-a istinadən qovrulmuş şabalıdın faydalarını sadalayır.
* Hərarətsalıcı təsiri var.
* Sakitləşdirir.
* Detoks xüsusiyyəti ilə bədəndəki toksinləri təmizləyir.
* Qan təzyiqini nizamlayır.
* Qan azlığı ilə mübarizədə təsirli bir silahdır.
* Hüceyrələrin yaşlanmasını gecikdirir.
* İlik və sümükləri gücləndirir.
* Dişlər üçün də olduqca faydalıdır.
* Mədə üçün çox faydalıdır.
* Xüsusilə ağciyər xərçəngində tövsiyə edilən bir qidadır.
* Tox tutur.
* İmmunitet sistemini gücləndirir.
* İflic keçirmə ehtimalını azaldır.
* Tərkibində selenium, B1, B2 və E vitaminləri var.
* İshalın qarşısını alır.
* Xolesterolu nizamlayır.
* Antioksidant təsiri var.
* Ürək üçün güclü bir qoruyucudur.
* Halsızlıq və yorğunluğa qarşı təsirlidir.
* Yaddaşsızlığın qarşısını alır.
* Afrodizyak təsiri cinsi performansı artırır.
QEYD: Şabalıd qovurmasının müəyyən xəstəliklərə sahib olan insanlara zərəri ola bilər. Bu səbəbdən də xüsusilə şəkər və yüksək təzyiq xəstələrinə məsləhət deyil. Eyni zamanda, damar sərtliyi olanlar üçün edə tövsiyə edilmir.