Şirin yemək və içkilərin görünməyən təhlükələri BUNLARDIR

Təkrarlanan bakterial sidik yolları infeksiyalarına - sistit və pielonefritə meyilli insanlar şirin yemək və içkilərə meyl etməməlidirlər.
Sfera.az xəbər verir ki, bunu mamalıq və ginekologiya üzrə mütəxəssis Rajvinder Hasriya "Daily Mail"ə bildirib.
Qeyd olunur ki, sidik yollarının infeksiyaları yuxarı və aşağı sidik yollarının kliniki simptomatik infeksiyalarını (pielonefrit, sistit), kişi cinsiyyət orqanlarının və asimptomatik bakteriuriyanı (ABU) əhatə edən sindromdur. Bu hallara gündəlik uroloji praktikada tez-tez rast gəlinir. Həkim izah edib ki, bu cür infeksiyalara qarşı həssaslıq patogenin növündən və orqanizmin fərdi xüsusiyyətlərindən asılı olaraq dəyişir.
Mütəxəssisin fikrincə, sidik yolları infeksiyalarının təkrarlanmasının səbəblərindən biri də şirin qidalara - şokolad, xəmir və yüksək şəkərli içkilərə həddən artıq meyllənmə ola bilər. Fakt budur ki, orqanizm bu cür qidaların tərkibində olan şəkəri əzələ hüceyrələrinin fəaliyyətini artırmaq üçün istifadə etdiyi enerji forması olan qlükozaya çevirir. “Şirin” mühitdə "Escherichia coli" və "Staphylococcus epidermidis" kimi sidik yolları infeksiyalarının patogenləri də sürətlə çoxalır.
İnci