Qarpız yeməzdən əvvəl BELƏ YOXLAYIN

Qarpız yeməzdən əvvəl BELƏ YOXLAYIN

Qarpız seçərkən sağlamlığınız üçün ölümcül bir səhv edə bilərsiniz. Bir qayda olaraq, zəhərlənmə qarpızın yetişməsini sürətləndirmək üçün istifadə olunan çox sayda kimyəvi maddələrə görə baş verir.

 

Sfera.az xəbər verir ki, sağlamlığınızı riskə atmamaq üçün qarpızı yoxlamalısınız.

 

Bir stəkan və ya bankaya su tökün.

 

Əvvəlcədən kəsilmiş kiçik bir qarpız hissəsi qoyun. Təxminən yarım saat gözləyirik. Su çəhrayı rəng alırsa, bu, qarpızın keyfiyyətli olması deməkdir.

 

Amma su qəhvəyi və ya tünd qırmızıya çevrilərsə, o qarpızı yeməyin.//Lent


OXŞAR XƏBƏRLƏR

"Bu sərəncam Milli mətbuatımıza verilən önəmin bariz nümunəsidir" - Famil Fərhadoğlu

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev milli mətbuatımızın 150 illik yubileyinin geniş şəkildə qeyd olunması ilə bağlı sərəncam imzalayıb. Sərəncama...

Müsəlman ölkəsində matəm elan edildi

İranda Bəndər Abbas şəhərindəki Şəhid Rəcai limanında baş verən partlayışla əlaqədar Hörmüzqan vilayətində 3 günlük matəm elan edilib.   Sfera.a...

İstanbul üçün dəhşətli zəlzələ XƏBƏRDARLIĞI

Məlum olduğu kimi, aprelin 23-də Mərmərə dənizinin Silivri sahillərində 6,2 bal gücündə zəlzələ baş verib. Zəlzələ və afterşoklar İstanbul və ətraf vilayətlərdə...

Məktəbdə ən yaxşı oxuyanlar bu 6 BÜRCDƏN olur

Çalışqan və müvəffəqiyyətli tələbələr adətən gördükləri işlərlə diqqət çəkirlər. Sürətli öyrənmə və anlama qabiliyyətinə sahib olan bu tələbələr, pratik zəka il...

FAKTİKİ HAVA: Güclü külək əsib, şimşək çaxıb

Milli Hidrometeorologiya Xidmətinin aprelin 27-si saat 10:00-a olan məlumatına əsasən bəzi rayonlarda yağıntılı və küləkli hava şəraiti davam edib, arabir şimşə...

İlham Əliyev Cənubi Afrika Respublikasının Prezidentini təbrik edib

Prezident İlham Əliyev Cənubi Afrika Respublikasının Prezidenti Matamela Siril Ramafozaya təbrik məktubu ünvanlayıb.   Sfera.az xəbər verir ki, məktu...