Bu qida şəkər xəstəliyi riskini sıfıra endirir
17:37 / 08.03.2018
4246
Daha çox Türkiyə, İran, Səudiyyə Ərəbistan, Suriya və
İsraildə yetişən badam E vitamini, kalsium, fosfor, dəmir və maqneziumla zəngindir.
Sfera.az bildirir ki, elmi araşdırmalar badamın xərçəng xəstəliyinin yaranmasının qarşısını almaqla həm də sinir sisteminə
müsbət təsir etdiyini göstərir. Həkimlər öskürək zamanı da badam yeməyi tövsiyə edir. Ürək,
qan-damar xəstələrinə də daha çox badam yemək tövsiyə olunur. Alzaymer xəstəliyinin
də yaranma riskini aşağı salır. Bundan başqa badam yağı sümüklərin, immun
sisteminin möhkəmlənməsinə də müsbət töhfələr verir. Beyinə qüvvət, bədənə
gümrahlıq verən badam həm də şəkər xəstəliyinə tutulma riskini aşağı salır.
Bundan başqa artıq çəkidən azad olmaq üçün də ən faydalı qidalardan biri hesab
edilir.
Nigar Məhərrəm
Sfera.az