Ərzaqların saxlanma müddəti - Bunlara diqqət!
Yeməklərin dadlı və keyfiyyətli olması üçün mütləq şəkildə ərzaqlar təzə və düzgün qaydada saxlanmalıdır.
Sfera.az ATV.az-a istinadən ərzaqların harda və necə müdət saxlamaq lazım olduğu haqqda məlumat verir.
Un, nişasta, qarabaşaq, düyü, vələmir, manna yarması |
6 aydan 1 ilə kimi |
Quru, sərin, havası dəyişən yerdə, qapağı bağlı qablarda, ya da öz qablamasında |
Noxud, lobya mərci |
1 ilə kimi |
Qapağı açıq qablarda, sərin, havası dəyişilən yerdə. Polietilen torbada saxlamaq olmaz. |
Quru süd |
3-6 ay |
Çox soyuq, havası dəyişilən yerdə, qapağı bağlı qablarda. |
Soda, vanil, limonu turşusu |
6 ay |
Quru yerdə. |
Qənd |
2-3 il |
Quru yerdə, qapağı bağlı qablarda. |
Duz |
1-2 il |
Quru yerdə, qapağı bağlı qablarda. |
Ədviyyat |
2-6 ay |
Quru, qaranlıq yerdə, qapağı bağlanan və üstündə adı yazılmış qablarda. |
Xardal |
6 ay |
Soyuq yerdə. |
Sirkə |
2il |
|
Qatılaşdırılmış süd (bağlı qabda) |
3 ay |
|
Bitki yağı |
3 aya qədər |
Quru, soyuq, havası dəyişilən qaranlıq yerdə |
Mürəbbə, cem |
1 il |
Öz qabında (günəş şüalarından qorunmalı |
Bal |
1 il |