Naringini yuyub yeyirsiniz? - Bizi gözləyən gizli təhlükə

Naringini yuyub yeyirsiniz? - Bizi gözləyən gizli təhlükə

Naringi qışın ən xeyirli meyvəsidir. Ancaq necə edilməlidir ki, naringinin təhlükəsi bizdən uzaq olsun.

  1.  Qabıq təhlükəsi

Ən əvvəl naringi yuyulmalıdır. Çox adam düşünə bilər ki, qabığı soyulur deyə, onu yumaq lazım deyil. Ancaq ehtiyatlı olmaq lazımdır, bu bir çox təhlükələr yarada bilər.

Daşıyıcı xəsətliklər meyvənin yaşıl hissəsində etilendə olur. Naringini ələ aldıqda təmizləmə zamanı təhlükəli maddələr ələ keçir. Həmin əllə də meyvə yeyilir. Bu da bir başa qaraciyərə sorulur.

  1. Xarici görünüşü

Naringinin üzərindəki yaşıl ləkələr meyvənin xarab olmasından xəbər verir. Naringiyə göbələk xəsətliyi düşməsin deyə, üzərinə süni mum parıltısı vurulur. Təbii naringi copur-copur olur.

  1. Soyuducudakı meyvə

 Meyvəni sıxdıqda əl nəmlənir. Bu o deməkdir ki, meyvə çox donub. Bu cür meyvəni istifadə etmək məsləhət deyil.

  1.  Meyvə milçəyi

 Aralıq dənizi milçəkləri - təhlükəli zərərvericilərdir. Onlar meyvə və qabıqla qidalanır. Milçək yumurtalarını naringinin çiçəklənən yerində olur. Meyvəni yedikdə diqqətli olmaq lazımıdır.(atv/az)


OXŞAR XƏBƏRLƏR