Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

Yemək qızartdığınız yağlardan təkrar istifadə etmək xərçəngin inkişafına səbəb olur.

 

Axşam.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı alimlər araşdırma aparıb. Bildirilib ki, təkrar qızdırılmış yağ öz tərkibini dəyişir və onda güclü toksiki kanserogen akrolein əmələ gəlir. Akrolein isə bir çox xərçəng növünün inkişafına gətirib çıxarır.

 

Mütəxəssislər qidalanmada qızardılmış qidaların miqdarını minimuma azaltmağı və yağı heç zaman təkrar qızdırmamağı tövsiyə edirlər.


OXŞAR XƏBƏRLƏR

Çox açıq-saçıq paltar geyindikləri üçün təyyarədən qovuldular - FOTOLAR

34 yaşlı Tereza Araujo ad gününü qeyd etmək üçün rəfiqəsi Tara ilə Los-Ancelesdən Nyu Orleana (ABŞ) uçmaq istəyib. “Spirit Airlines” ekipaj üzvləri ...

Palçığın içindən tapdığı daş minlərlə dollar dəyərində çıxdı - FOTO

Qeyri-adi daşlar tapmağa həvəsi olan Patrk Gundersen Avstraliya çölünü gəzərkən, palçıq yığınının içində gizlənmiş qeyri-asi kristal tapıb. O, kəşfi haqqında &l...

4 milyon dollarlıq fırıldaq - İnsanları gəncliklərinə qaytaracaqlarına inandırıblar

Rajeev Kumar Dubey və həyat yoldaşı Raşmi Dubey bəşər tarixində ən inanılmaz fırıldaqlardan birinə imza atıblar. Cütlük fırıldaqlarının qurbanı olan insanlardan...

Zığ dairəsi-Hava Limanı yolu yanlış xətlənib?

Zığ dairəsi-Hava Limanı yolunun düzgün xətlənməməsi ilə bağlı sosial şəbəkələrdə görüntülər yayılıb.   Sfera.az-ın məlumatına görə, bu barədə ta...

Pilot infarkt keçirdi: Uçuş təcrübəsi olmayan qadın təyyarəni yerə endirdi

Las-Veqaslı heç bir uçuş təcrübəsi olmayan 69 yaşlı İvon Kinane-Uells pilot əri Eliot Alper infarkt keçirdikdən sonra təyyarənin idarəsini ələ keçirməyi bacarıb...

Zülfiyyə Xanbabayeva vəfat edən qardaşından yazdı

Xalq artisti Zülfiyyə Xanbabayevaya ötən ay vəfat edən qardaşı Rəcəblə bağlı sosial şəbəkədə paylaşım edib.   Sfera.az xəbər verir ki, sənətçi mərhum...