Kimyəvi bomba kimi təhlükəli şirniyyatlar

Kimyəvi bomba kimi təhlükəli şirniyyatlar
Diyetoloq Yelena Solomatina sağlamlıq üçün təhlükəli şirniyyatlardan danışıb.

 

Sfera.az xəbər verir ki, həkimin dediyinə görə, kakao yağı əvəzediciləri əlavə edilərsə, şokolad təhlükəli "kimyəvi bomba" ola bilər. Diyetoloqun qeyd etdiyi kimi, şirniyyat həm uşaqlarda, həm də böyüklərdə allergiyanın səbəbidir


"Şokoladlı konfetlərin həddindən artıq istehlakı qaraciyəri normadan artıq yükləyir. Bu şirniyyat piylənməyə və ya diabetə səbəb ola bilər. Bu cür xəstəliklər hətta tünd və acı şokoladdan sui-istifadə ilə də görünə bilər", - deyə mütəxəssis "Moskva axşamları”na izah edib.

 

Mütəxəssis tərkibində kakao yağını palma yağı kimi trasat yağları ilə əvəz edilən şirniyyatlardan çəkinməyin lazım olduğunu bildirib. Nəticədə damar xəstəlikləri, ateroskleroz və qan laxtalanması inkişaf edə bilər. Bu şirinyyat bədəndə xolesterolu artırır və oynaqlarda duz yığılmasına səbəb olur.

 

Mütəxəssis tövsiyə edir ki, şokolad alarkən onun tərkibinə diqqət yetirin və təbii maddələr olan məhsullara üstünlük verin.


"Qara şokoladlı şirniyyatlar seçin – onlar az şəkərlidir və daha çox xeyirli maddələri var. Ən başlıcası, "qızıl orta” qaydasına riayət etmək və incəliyin orta dərəcədə faydalı olduğunu xatırlamaqdır. Beləliklə, bir yetkin üçün gündəlik şokolad dozası gündə 10 qramdan çox olmamalıdır”, - Solomatina deyib. /Qaynarinfo


OXŞAR XƏBƏRLƏR