Bu xəbərdən sonra yumurta yeməyəcəksiniz - FOTOLAR

Bu xəbərdən sonra yumurta yeməyəcəksiniz  - FOTOLAR

US FDA tərəfindən, risk qrupundakı bu yeməklərin yaxşı təmizlənmiş və bakteriyaları təsirsiz hala gətirilmiş şəkildə istifadə edilməsini təklif edir.

Yer Fıstığı Qida allergiyalarına bağlı ölümlərin ən başındadır. Yer fıstığına allergiyası olanlardan ehtiyatlı olun.

Time's-ın xəbərinə görə 1997 ilə 2002 illəri arasında, uşaqlarda, yer fıstığı alergiyasının görülmə sıxlığı iki qatına çıxıb.

Dünya üzərində ən geniş istifadə olunan balıq növlərindən olan Ton Balığı da risk qrupuna daxil.

Xüsusilə ağ rəngli növləri çox yeyildiyində, tərkibində olan yüksək civə səbəbiylə hamilə və uşaqların sinir sistemi inkişafına mənfi təsir edə bilir.

Göbələk Təbiətdə yetişən göbələklər növlərindən bəziləri, zəhərlənmələrə və hətta ölümə yol aça bilir.

Öz bağçanızda belə tapa biləcəyiniz bəzi göbələklər halüsinatif təsir yaradarkən, bəziləri ölümə qədər gedən çox daha ciddi zərərlər təşkil edə bilir. Təhlükəsiz olduğuna əmin olmadığımız göbələkləri istehlak etməmək lazımdır.

Açken Meyvəsi Jamaikada yetişən bu ləzzətli, amma bir o qədər də zəhərli meyvə, vitaminlər və zülal baxımından zəngin olsa da, yaxşıca yetişməmiş yeyildiyində qaraciyərinizə qlükozanın salınmasını mane olar və ölümə səbəb olur.

Amerika Uşaq Xəstəlikləri Akademiyasının araşdırmasına görə, sosiskalar, uşaqlarda boğulma təhlükəsi kəsb edir.

10 yaş altı uşaqlarda görülən bəslənməyə bağlı boğulmarın yüzdə iyirmisi sosiskalar ucbatından meydana gəlir.

Yumurta, bir çox insanın təməl qida maddələrindən biridir. Ancaq, Health.Com'a görə, Salmonella xəstəyinin böyük bir qisimi yumurta istehlakıyla bağlıdır.

Yumurtların içində çoxalan bu zərərli bakteriya, doğru şəkildə bəslənmədiyiniz yumurtalar vasitəsilə insanlara yoluxa bilir.

Buna görə yumurtaları yaxşı bişirmək və soyuducuda saxlamaq lazımdır. Çiy yumurta ehtiva edən məmulatları istehlak etməmək də alına biləcək tədbirlərdir.


OXŞAR XƏBƏRLƏR