Heyvanı kərə yağı ilə bişirib yeyin, elə bir şeyə faydalıdır ki, inanmayacaqsınız! Xəstəliklərdən sağalmağa tonlarla pul xərcləməyin...

Heyvanı kərə yağı ilə bişirib yeyin, elə bir şeyə faydalıdır ki, inanmayacaqsınız! Xəstəliklərdən sağalmağa tonlarla pul xərcləməyin...
 Heyva sərt, sarı rəngli, iri, içərisində xırda tumları olan üzəri tükcüklü meyvədir. Bu meyvə xüsusilə A və B vitamini ilə zəngindir. Payızında dəyən meyvələrdən olan heyva mədə və bağırsaqları gücləndirir. Amma çox istifadə qəbzliyə səbəb ola bilər. Qanı təmizləyir, ürək çırpıntısına faydalıdır. Bronxit və vərəm kimi ağciyər xəstəliklərində öskürəyə qarşı yararlıdır. İnkişaf edən uşaqların sümüklərinin möhkəmlənməsinə kömək edir. o, hər yaşda olan insanların sinir sistemini gücləndirir, mədə-bağırsağı zərərli mikroblardan təmizləyir.Dəriyə və dırnaqlara parlaqlıq qazandırır.

Heyvadan necə istifadə edilməlidir?
Heyvanı adi halda yemək və həzm etmək çətindir. Bunun üçündə əsasən kompot və ya mürəbbəsinin qəbul edilməsi məsləhət görülür. Heyva tumunun dəmləməsindən əldə edilən su səsin tutulması, öskürəyə faydalıdır. Yarpaqlarından hazırlanan çay stresi azaldır. Heyva çiçəyini qaynadıb içmək ana südünü artırır, ürəyini möhkəmləndirir. Bu dəmləmə baş ağırısınada faydalıdır.
Ağızdakı yaralar, boğazda şişlik və ağrı olanda heyvanın özünü və ya yarpaqlarını qaynadıb qarqara etmək olar.

Heyva A və B vitaminləri ilə zəngindir. Payızda yetişən bu meyvə mədə və bağırsaqları gücləndirir. Amma çox yedikdə qəbizliyə səbəb ola bilər. Bu qiymətli meyvə qanı təmizləyir. O, ürək çırpıntısı zamanı çox faydalıdır.
Bronxit və vərəm kimi ağciyər xəstəliklərində öskürəyə qarşı yararlıdır. İnkişaf edən uşaqların sümüklərinin möhkəmlənməsinə kömək edir. O, hər yaşda olan insnaların sinir sistemini gücləndirir, mədə-bağırsağı zərərli mikroblardan təmizləyir.
Heyva dəriyə və dınaqlara parıltılıq qazandırır. Temperaturu aşağı salır, stresə qarşı müsbət təsir göstərir. Qaraciyər, öd, ürək, qanaxmalara, mədə və bağırsaq xəstəliklərində misilsizdir. Kalorisi aşağıdır, yarpaqlarından qarqara edilməsi çox xeyirlidir.

Kərə yağında pişirilen heyva; nefes yoluxəstəliklərinə, qalığı, ağır öskürəyə, broxit və tüberküloz(vərəm) xəstəliyinə çox xeyirlidir.
Heyva çiçeyi bal ile macun hazırlanıb, udularsa, baş ağrısını kəsər.

OXŞAR XƏBƏRLƏR

Aprelin bütün sosial ödənişləri yekunlaşdı

Dövlət Sosial Müdafiə Fondu tərəfindən aprel ayının müavinət, təqaüd və ünvanlı dövlət sosial yardımları bu gün tam ödənilib.   Fonddan Sfera.az...

792-ci gün: Rusiya Ukraynanın itkilərini yenilədi

Rusiya müharibənin 792-ci günü üçün Ukrayna ordusunun itkiləri haqda məlumatı yeniləyib.   Sfera.az xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Müdafiə Nazirliy...

"Ford Mustanq"la avtoxuliqanlıq edən sürücü həbs olundu

Bakının Sabunçu rayonu ərazisində "Ford Mustanq" markalı avtomobillə avtoxuliqanlıq edən sürücü həbs edilib.   Sfera.az xəbər verir ki, bu ...

Milli Məclis Avropa Parlamentinin qətnaməsinə etiraz etdi

Azərbaycanın Milli Məclisi 2024-cü il aprelin 25-də Avropa Parlamentinin Azərbaycanda vətəndaş cəmiyyəti və insan hüquqları məsələsinə dair obyektivlikdən uzaq ...

Sərhəddə görülən işlərlə bağlı yeni - AÇIQLAMA

Azərbaycan ilə Ermənistan arasındakı sərhəddə koordinatların dəqiqləşdirilməsi işləri çərçivəsində aparılan geodeziya ölçmələri əsasında 2024-cü il aprelin 25-d...

Vətəndaş Qəbulu Mərkəzində may ayında qəbul cədvəli açıqlanıb - SİYAHI

Azərbaycan Prezidenti Administrasiyasının Vətəndaş Qəbulu Mərkəzində 2024-cü ilin may ayında vətəndaşların qəbulu cədvəli açıqlanıb.   Sfera.az ...