Ərzaqların saxlanma müddəti - Bunlara diqqət!

Ərzaqların saxlanma müddəti - Bunlara diqqət!

Yeməklərin dadlı və keyfiyyətli olması üçün mütləq şəkildə ərzaqlar təzə və düzgün qaydada saxlanmalıdır.

Sfera.az ATV.az-a istinadən ərzaqların harda və necə müdət saxlamaq lazım olduğu haqqda məlumat verir.

Un, nişasta, qarabaşaq, düyü, vələmir, manna yarması

6 aydan 1 ilə kimi

Quru, sərin, havası dəyişən yerdə, qapağı bağlı qablarda, ya da öz qablamasında

Noxud, lobya mərci

1 ilə kimi

Qapağı açıq qablarda, sərin, havası dəyişilən yerdə. Polietilen torbada saxlamaq olmaz.

Quru süd

3-6 ay

Çox soyuq, havası dəyişilən yerdə, qapağı bağlı qablarda.

Soda, vanil, limonu turşusu

6 ay

Quru yerdə.

Qənd

2-3 il

Quru yerdə, qapağı bağlı qablarda.

Duz

1-2 il

Quru yerdə, qapağı bağlı qablarda.

Ədviyyat

2-6 ay

Quru, qaranlıq yerdə, qapağı bağlanan və üstündə adı yazılmış qablarda.

Xardal

6 ay

Soyuq yerdə.

Sirkə

2il

 

Qatılaşdırılmış süd (bağlı qabda)

3 ay

 

Bitki yağı

3 aya qədər

Quru, soyuq, havası dəyişilən qaranlıq yerdə

Mürəbbə, cem

1 il

Öz qabında (günəş şüalarından qorunmalı

Bal

1 il

 

OXŞAR XƏBƏRLƏR